Διακοπές φιλικές προς τον προϋπολογισμό: Φτηνός ταξιδιωτικός οδηγός στην Αμάσεια

By | 4 Οκτωβρίου, 2023

Διακοπές φιλικές προς τον προϋπολογισμό: Φτηνός ταξιδιωτικός οδηγός στην Αμάσεια

Η Αμάσεια είναι μια από τις όμορφες πόλεις της Τουρκίας και φημίζεται για την πλούσια ιστορία, τις φυσικές ομορφιές και την νόστιμη κουζίνα της. Ωστόσο, είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή για όσους δεν μπορούν να διαθέσουν υψηλούς προϋπολογισμούς για διακοπές. Σε αυτό το άρθρο, θα ανακαλύψετε συμβουλές για οικονομικά ταξίδια στην Αμάσεια.

Διαμονή

Υπάρχουν πολλές φθηνές επιλογές για διαμονή στην Αμάσεια. Τα boutique ξενοδοχεία που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης προσφέρουν οικονομική και άνετη διαμονή. Επιπλέον, μπορείτε επίσης να μείνετε σε πολλές φοιτητικές εστίες στην Αμάσεια. Αυτοί οι κοιτώνες προσφέρουν γενικά καθαρές και χαμηλές τιμές διαμονής. Στα χωριά γύρω από την Αμάσεια, υπάρχουν πιο οικονομικοί ξενώνες ή εγκαταστάσεις αγροτικού τουρισμού.

Φαγοπότι

Η Αμάσεια φημίζεται για τις τοπικές λιχουδιές της και έχετε την ευκαιρία να γευτείτε αυτές τις λιχουδιές με τρόπο που ταιριάζει στον προϋπολογισμό σας. Σε τοπικά εστιατόρια της πόλης, μπορείτε να βρείτε πιάτα όπως «Κιμάς Πιντ» και «Çılbır», που είναι ιστορικά πιάτα της Αμάσειας, σε προσιτές τιμές. Επιπλέον, οι πλανόδιοι πωλητές και οι αγορές προσφέρουν φρέσκα φρούτα, λαχανικά και σνακ σε προσιτές τιμές.

Μεταφορά

Η Αμάσεια συνδέεται με πολλές μεγάλες πόλεις της Τουρκίας με λεωφορεία. Η αστική συγκοινωνία είναι αρκετά φθηνή. Τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Αμάσεια λειτουργούν συχνά και σε χαμηλές τιμές. Μπορείτε επίσης να φτάσετε σε πολλά τουριστικά αξιοθέατα περπατώντας στο κέντρο της πόλης. Στην πραγματικότητα, η ενοικίαση ποδηλάτου είναι επίσης μια δημοφιλής επιλογή μεταξύ των τουριστών και μπορεί να ενοικιαστεί σε προσιτές τιμές.

Τουριστικά μέρη

Η Αμάσεια φημίζεται για τις ιστορικές και φυσικές ομορφιές της. Πολλά ιστορικά μουσεία, τζαμιά και βραχώδεις τάφοι συγκαταλέγονται στα τουριστικά αξιοθέατα της Αμάσειας. Τα περισσότερα από αυτά προσφέρουν δωρεάν είσοδο ή έχουν πολύ χαμηλό κόστος εισόδου. Ένα από τα δωρεάν μέρη για επίσκεψη στην Αμάσεια είναι το «Κάστρο της Αμάσειας». Αυτό το κάστρο είναι ένα ιστορικό κάστρο και έχει όμορφη θέα. Μπορείτε να φτάσετε στο κάστρο με τα πόδια ή με minibus.Ένα από τα δωρεάν μέρη που μπορείτε να δείτε στην Αμάσεια είναι ο «Ποταμός Yeşilırmak». Μπορείτε να κάνετε μια βόλτα ή να κάνετε ένα πικνίκ δίπλα στο ποτάμι. Μπορείτε να απολαύσετε την ομορφιά της Αμάσειας καθίζοντας στους κήπους τσαγιού δίπλα στο ποτάμι.Ένα από τα άλλα δωρεάν μέρη που μπορείτε να επισκεφτείτε στην Αμάσεια είναι το “Κάστρο Taşova”. Το Κάστρο Taşova είναι ένα πολύ σταθερό και ιστορικό κάστρο.

Ψώνια

Η Αμάσεια φημίζεται ιδιαίτερα για τις χειροτεχνίες και υπάρχουν πολλά καταστήματα όπου μπορείτε να αγοράσετε δώρα. Τα εργαστήρια χειροτεχνίας που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης προσφέρουν κομψά και υψηλής ποιότητας αναμνηστικά που μπορείτε να αγοράσετε σε προσιτές τιμές. Ταυτόχρονα, υπάρχει η δυνατότητα να βρείτε χειροποίητα χαλιά τοπικής παραγωγής, κουβέρτες και κεραμικά προϊόντα σε προσιτές τιμές στην Αμάσεια.

συμπέρασμα

Το Amasya είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να περάσουν οικονομικά προσιτές διακοπές. Προσφέρει πολλές οικονομικές επιλογές για διαμονή, φαγητό και ποτό, μεταφορά και μέρη για επίσκεψη. Στην Αμάσεια, μπορείτε να ανακαλύψετε ιστορικές και φυσικές ομορφιές, να έχετε την ευκαιρία να γευτείτε τοπικές λιχουδιές και να ψωνίσετε για προϊόντα χειροτεχνίας. Αν θέλετε να περάσετε ευχάριστες διακοπές με χαμηλό προϋπολογισμό, μπορείτε να προσθέσετε την Amasya στη λίστα σας.

Η Αμάσεια είναι μια πόλη διάσημη για τις ιστορικές και φυσικές της ομορφιές. Η Amasya, που βρίσκεται στην περιοχή της κεντρικής Ανατολίας της Τουρκίας, προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες στους επισκέπτες της με τις επιλογές διαμονής της. Σε αυτό το άρθρο, θα δοθούν λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τις προσιτές επιλογές διαμονής στην Αμάσεια.

1. Διαμονή ξενοδοχείων

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά ξενοδοχεία στην Αμάσεια. Αν θέλετε να μείνετε σε ξενοδοχεία κοντά στο κέντρο της πόλης, μπορείτε να εξετάσετε επιλογές όπως το Beyaz Saray Hotel, το Grand Amasya Hotel και το Amasya Hotel. Αυτά τα ξενοδοχεία τραβούν την προσοχή με τις προσιτές τιμές τους. Επιπλέον, μπορούν επίσης να προτιμηθούν ξενοδοχεία όπως το Lalehan Hotel και το Göksu Hotel, που βρίσκονται λίγο μακριά από το κέντρο της πόλης.

2. Διαμονή Ξενώνων

Υπάρχουν επίσης επιλογές διαμονής σε ξενώνες στην Αμάσεια. Αυτός ο τύπος διαμονής είναι ιδανικός, ειδικά για όσους αναζητούν μια πιο οικονομική επιλογή. Οι ξενώνες έχουν συνήθως κοινόχρηστες κουζίνες και χώρους καθιστικού εκτός από δωμάτια. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να μειώσετε ακόμη περισσότερο τον προϋπολογισμό σας. Οι κύριες επιλογές του ξενώνα περιλαμβάνουν το Nergis Pansiyon, το Yeşil Ev Pansiyon και το Amasya Kumruhan Hotel.

3. Διαμονή Ξενώνων

Υπάρχουν επίσης επιλογές ξενώνων για όσους αναζητούν φθηνότερη διαμονή στην Αμάσεια. Οι ξενώνες προσφέρουν συνήθως διαμονή με κοινή χρήση δωματίων. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να μειώσετε το κόστος διαμονής σας και να έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε διαφορετικά άτομα. Το Populer Hostel και το Amasya Hostel που βρίσκονται στην Αμάσεια είναι μεταξύ των επιλογών που μπορείτε να επιλέξετε από αυτή την άποψη.

4. Boutique Hotel Accommodations

Αν θέλετε να έχετε μια ρομαντική απόδραση στην Αμάσεια, μπορείτε επίσης να σκεφτείτε τη διαμονή σε boutique ξενοδοχείο. Αυτοί οι τύποι ξενοδοχείων βρίσκονται συνήθως σε ιστορικά κτίρια και είναι προσεκτικά διακοσμημένοι. Σας προσφέρει μια διαφορετική εμπειρία με την αρχιτεκτονική και την ατμόσφαιρά του. Τα boutique ξενοδοχεία, όπως το Anemon Amasya Hotel και το Amasya Teymurzade Konagi, που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης, είναι από τις επιλογές που μπορείτε να ρίξετε μια ματιά.

5. Ενοικιάσεις Κατοικιών

Αν θέλετε να μείνετε στην Αμάσεια για λίγες μέρες ή μια εβδομάδα, μπορείτε να εξετάσετε τις επιλογές ενοικίασης σπιτιού. Μπορείτε να νοικιάσετε σπίτι μέσω Airbnb ή παρόμοιων πλατφορμών. Αυτή η επιλογή είναι γενικά πιο κατάλληλη για μεγαλύτερες διαμονές και σας επιτρέπει να νιώσετε σαν στο σπίτι σας με την άνεση του σπιτιού σας.

Πίνακας: Επιλογές και Τιμές Διαμονής στην Αμάσεια

Τύπος καταλύματος Εύρος τιμών Ξενοδοχείο 80 TL – 250 TL Hostel 50 TL – 150 TL Hostel 30 TL – 100 TL Boutique Hotel 150 TL – 400 TL Ενοικίαση σπιτιού 100 TL – 300 TL

Οι επιλογές διαμονής στην Αμάσεια είναι αρκετά διαφορετικές και υπάρχουν επιλογές για κάθε προϋπολογισμό. Θα ήταν ωφέλιμο να κάνετε κράτηση ανάλογα με την περίοδο που επισκέπτεστε. Μπορείτε να είστε σίγουροι ότι μπορείτε να βρείτε μια επιλογή που ταιριάζει στο μέρος που θέλετε να μείνετε και στον προϋπολογισμό σας. Ελπίζουμε να έχετε ένα ευχάριστο ταξίδι στην Αμάσεια!

Πληροφορίες για την Amasya

Η Αμάσεια είναι μια πόλη που βρίσκεται στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας της Τουρκίας, διάσημη για τις ιστορικές και φυσικές της ομορφιές. Η πόλη έχει φιλοξενήσει πολλούς πολιτισμούς σε όλη την ιστορία της, και αυτό οδήγησε στη διαμόρφωση μιας πολύ πλούσιας γαστρονομικής κουλτούρας όσον αφορά την ποικιλία των τοπικών γεύσεων.

Τοπικές γεύσεις

Οι τοπικές λιχουδιές της Amasya τραβούν την προσοχή με τις γεύσεις τους που απολαμβάνουν τον ουρανίσκο και τις προσιτές τιμές τους. Ένα ταξίδι στην Αμάσεια δεν είναι ολοκληρωμένο χωρίς να δοκιμάσετε αυτές τις λιχουδιές.

Περιγραφή φαγητού Amasya Apple Dessert Αυτό το γλυκό, φτιαγμένο από τις διάσημες μηλιές της Amasya, είναι μια μοναδική γεύση που μπορείτε να προσφέρετε στους καλεσμένους σας. Το Amasya Ravioli είναι μια τοπική εκδοχή του μαντί, αναπόσπαστο μέρος της τουρκικής κουζίνας, στην Αμάσεια. Κατακτά τον ουρανίσκο με την κρεατική γέμιση και την έντονη σάλτσα σκόρδου. Το Pıt Pıt, το αγαπημένο σνακ των κατοίκων της Αμάσειας, είναι ένα σνακ που παρασκευάζεται με το τηγάνισμα πατάτες και κρεμμύδια σε λεπτές φέτες και την προσθήκη ειδικής σάλτσας πάνω τους. Cıvıklı Αυτή η τοπική λιχουδιά, που παρασκευάζεται με ανάμειξη γιαουρτιού, πλιγούρι, πελτέ ντομάτας, βουτύρου και μπαχαρικών, προτιμάται συχνά, ειδικά για πρωινό. Γραπτό Ayran Aşı Αυτό το δροσιστικό επιδόρπιο που παρασκευάζεται με φρέσκο ​​ayran, αλεύρι και βούτυρο είναι από τις καλύτερες τοπικές λιχουδιές που προτιμώνται τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.

Εκτός από τοπικές λιχουδιές, η Amasya διαθέτει επίσης μεγάλη ποικιλία από φρούτα και λαχανικά. Το μήλο Amasya είναι το σύμβολο της πόλης και φημίζεται για το άρωμα και τη γλύκα του. Ταυτόχρονα, τα κεράσια Amasya είναι επίσης πολύ νόστιμα και τραβούν μεγάλη προσοχή τους καλοκαιρινούς μήνες.

Προσιτές τιμές

Ένας άλλος παράγοντας που κάνει την Αμάσεια ελκυστική για ντόπιους και ξένους τουρίστες είναι ότι προσφέρονται τοπικές λιχουδιές σε προσιτές τιμές. Μπορείτε να βρείτε και να δοκιμάσετε αυτές τις λιχουδιές σε πολύ προσιτές τιμές σε εστιατόρια ή πλανόδιους πωλητές. Αυτό κάνει την Αμάσεια έναν ιδανικό προορισμό για όσους θέλουν να περάσουν υπέροχες διακοπές.

συμπέρασμα

Η δοκιμή των τοπικών γεύσεων της Αμάσειας είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να κάνουν ένα ταξίδι γεμάτο γεύση και να έχουν ένα ικανοποιητικό γεύμα με οικονομικό τρόπο. Αυτές οι γεύσεις, σε συνδυασμό με τις ιστορικές και φυσικές ομορφιές της Αμάσειας, προσφέρουν μια αξέχαστη εμπειρία. Η κουζίνα της Αμάσειας, με τον πλούτο και την ποικιλομορφία της τοπικής κουζίνας, αποτελεί σημαντικό μέρος της τουρκικής κουζίνας.

  • Επιδόρπιο μήλου Amasya
  • Αμάσεια μάντη
  • άλλα ντ ‘άλλων
  • γλοιώδης
  • γράφοντας εμβόλιο ayran

Συνιστάται σε όλους όσους επισκέπτονται την Αμάσεια να δοκιμάσουν αυτές τις τοπικές λιχουδιές. Θα μυηθείτε σε νόστιμες γεύσεις που θα ενθουσιάσουν τον ουρανίσκο σας και δεν θα κλονίσουν τον προϋπολογισμό σας. Ένα ταξίδι στην Αμάσεια προσφέρει μια περιπέτεια γεμάτη γεύσεις καθώς και ιστορία και φύση. Μπορείτε να συγκεντρώσετε αξέχαστες αναμνήσεις βιώνοντας την ενθουσιώδη και φιλόξενη κουλτούρα της Amasya με υπέροχες γεύσεις.

Η Αμάσεια είναι μια πόλη με ιστορικό και πολιτιστικό πλούτο που βρίσκεται στην περιοχή της Κεντρικής Μαύρης Θάλασσας της Τουρκίας. Προσφέρει στους επισκέπτες του μια φιλική προς τον προϋπολογισμό εμπειρία ψυχαγωγίας προσφέροντας πολλές δωρεάν εκδηλώσεις και φεστιβάλ. Χάρη στις δωρεάν εκδηλώσεις και φεστιβάλ της Amasya, μπορείτε να διασκεδάσετε και να παρακολουθήσετε την ιστορία της πόλης.

Star Festival

Το Star Festival, ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της Αμάσειας, πραγματοποιείται κάθε χρόνο τον Ιούλιο. Κατά τη διάρκεια του εβδομαδιαίου φεστιβάλ, παρουσιάζεται ένα πρόγραμμα γεμάτο μουσική, χορό, θέατρο και διάφορες παραστάσεις. Μπορείτε να παρακολουθήσετε δωρεάν συναυλίες και παραστάσεις στο δρόμο. Αυτό το φεστιβάλ, που πραγματοποιείται ανάμεσα στα ιστορικά τείχη του Κάστρου της Αμάσειας, φιλοξενεί πολλούς ντόπιους και ξένους καλλιτέχνες και προσφέρει μια αξέχαστη εμπειρία στους επισκέπτες.

Διεθνή Φεστιβάλ Sabuncuoğlu της Αμάσειας

Τα παγκοσμίου φήμης φεστιβάλ Sabuncuoğlu της Amasya πραγματοποιούνται κάθε χρόνο τον Σεπτέμβριο. Αυτά τα φεστιβάλ, στα οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε δωρεάν, περιλαμβάνουν παραδοσιακά τουρκικά χειροτεχνήματα, παραστάσεις λαϊκών χορών, συναυλίες και διαγωνισμούς. Στο πλαίσιο των εορτασμών μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε τα τοπικά πιάτα της περιοχής. Αυτές οι εκδηλώσεις, που πραγματοποιούνται στο Μουσείο Υγείας της Αμάσειας, το οποίο έχει σημαντική θέση στην ιστορία, προσφέρουν τόσο πολιτιστική εμπειρία όσο και ψυχαγωγία.

Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής και Λαϊκών Χορών Amasya

Το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής και Λαϊκών Χορών Amasya πραγματοποιείται κάθε χρόνο τον Ιούνιο. Στο φεστιβάλ, το οποίο διοργανώνεται σύμφωνα με την ιστορική και πολιτιστική υφή της πόλης, ανεβαίνουν στη σκηνή εκπρόσωποι της τουρκικής και της παγκόσμιας μουσικής. Εκτός από παραστάσεις παραδοσιακών λαϊκών χορών και συναυλίες, υπάρχει επίσης μια αγορά όπου προσφέρονται τοπικά φαγητά στους επισκέπτες. Το φεστιβάλ σάς επιτρέπει να ανακαλύψετε την πλούσια μουσική και χορευτική κουλτούρα της Amasya προσφέροντας εκδηλώσεις στις οποίες μπορείτε να παρακολουθήσετε δωρεάν.

Φεστιβάλ Σύκου Amasya Sultansuyu

Η Αμάσεια είναι μια από τις πιο γνωστές περιοχές παραγωγής σύκων της Τουρκίας. Για το λόγο αυτό, πολύ δημοφιλές είναι και το Φεστιβάλ Σύκου Sultansuyu, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο τον Σεπτέμβριο. Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ πραγματοποιούνται διαγωνισμοί, εκθέσεις και συναυλίες που σχετίζονται με το σύκο. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε τα νόστιμα σύκα της Amasya δωρεάν. Αυτό το φεστιβάλ προσφέρει μια δωρεάν εμπειρία διασκέδασης και γεύσης σε ντόπιους και τουρίστες.

Αστικό Δάσος Αμάσειας

Το City Forest, μια από τις φυσικές ομορφιές της Αμάσειας, είναι ένας ελεύθερος χώρος που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Μπορείτε να περπατήσετε, να κάνετε ποδήλατο ή να κάνετε πικνίκ στο δάσος. Υπάρχουν επίσης παιδικές χαρές και αθλητικά γήπεδα για παιδιά. Το Urban Forest είναι μια από τις δωρεάν επιλογές ψυχαγωγίας για τους επισκέπτες, προσφέροντας την ευκαιρία να περάσουν χρόνο σε επαφή με τη φύση σε μια ήρεμη ατμόσφαιρα.

Μουσείο Αμάσειας

Το Μουσείο της Αμάσειας είναι ένας σημαντικός χώρος που εκθέτει την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της Αμάσειας. Το μουσείο, το οποίο μπορείτε να επισκεφθείτε δωρεάν, περιέχει πολλά ιστορικά αντικείμενα. Αυτό το μουσείο, όπου μπορείτε να παρακολουθήσετε την ιστορία της Αμάσειας, προσφέρει ευκαιρίες ψυχαγωγίας και μάθησης. Εκτός από τα αρχαιολογικά και εθνογραφικά έργα, μεγάλη προσοχή προσελκύουν και τα έργα της οθωμανικής περιόδου που εκτίθενται στο μουσείο.

Εκδήλωση/Ημερομηνία Φεστιβάλ Αστέρι Φεστιβάλ Ιούλιος Φεστιβάλ Sabuncuoğlu Σεπτέμβριος Φεστιβάλ Μουσικής και Λαϊκών Χορών Ιούνιος Φεστιβάλ Συκιού Sultansuyu Σεπτέμβριος

Η Amasya προσφέρει πολλές δωρεάν επιλογές διασκέδασης στους τουρίστες με την πλούσια ιστορική και πολιτιστική της κληρονομιά. Μπορείτε να ανακαλύψετε την ιστορία και τον πολιτισμό της πόλης με εκδηλώσεις όπως το Star Festival, το Φεστιβάλ Sabuncuoğlu, το Φεστιβάλ Μουσικής και Λαϊκών Χορών και το Φεστιβάλ Σύκου Sultansuyu. Επιπλέον, δωρεάν χώροι όπως το Amasya City Forest και το Amasya Museum σας προσφέρουν την ευκαιρία να διασκεδάσετε και να μάθετε. Μπορείτε να ανακαλύψετε τα πλούτη της Amasya και να ζήσετε μια αξέχαστη εμπειρία χωρίς να κλονίσετε τον προϋπολογισμό σας.

Η Αμάσεια είναι μια πόλη που βρίσκεται στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας της Τουρκίας, διάσημη για τις ιστορικές και φυσικές της ομορφιές. Προσφέρει μια μοναδική εμπειρία στους επισκέπτες του με τα μοναδικά τοπία, τα ιστορικά κτίρια και τον πλούσιο πολιτισμό. Στην Αμάσεια υπάρχουν πολλά μουσεία και ιστορικοί χώροι που μπορείτε να επισκεφτείτε δωρεάν. Εδώ είναι τα δωρεάν μουσεία και τα ερείπια που πρέπει να επισκεφτείτε στην Αμάσεια:

1. Αρχαιολογικό Μουσείο Αμάσειας

Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Αμάσειας είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε στην Αμάσεια. Το μουσείο ιδρύθηκε το 1961 και εκθέτει αντικείμενα που προέρχονται από αρχαιολογικές ανασκαφές στην περιοχή. Γλυπτά, ψηφιδωτά, αγγεία και τοπικά ιστορικά αντικείμενα από τη ρωμαϊκή, βυζαντινή και σελτζουκική περίοδο μπορείτε να δείτε εδώ. Το μουσείο είναι δωρεάν κάθε μέρα της εβδομάδας εκτός Τρίτης.

2. Αρχοντικό Hazeranlar

Το Αρχοντικό Χαζερανλάρ είναι ένα από τα ιστορικά αρχοντικά της Αμάσειας της Οθωμανικής περιόδου. Αυτό το αρχοντικό, χτισμένο τον 18ο αιώνα, αντανακλά τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα των παραδοσιακών σπιτιών της Αμάσειας. Στο εσωτερικό του αρχοντικού εκτίθενται για τους επισκέπτες τοπικά χειροτεχνήματα. Το Hazeranlar Mansion είναι δωρεάν.

3. Σπίτια Yalıboyu

Το Yalıboyu, η πιο διάσημη συνοικία της Αμάσειας, φημίζεται για τα ιστορικά σπίτια από την Οθωμανική περίοδο. Αυτά τα σπίτια είναι παρατεταγμένα στις όχθες του ποταμού Yeşilırmak και έχουν υπέροχη θέα. Κάνοντας μια βόλτα στο Yalıboyu, μπορείτε να παρατηρήσετε από κοντά την αρχιτεκτονική και τον τρόπο ζωής των ιστορικών σπιτιών. Τα σπίτια Yalıboyu είναι δωρεάν.

4. Κανάλι νερού Ferhat

Το Ferhat Water Canal είναι ένα από τα παλαιότερα και πιο διάσημα κτίρια στην Αμάσεια. Αυτό το κανάλι, που αποτελεί αντικείμενο θρύλων, είναι μια πηγή νερού που συνδέει την Αμάσεια με πράσινα εδάφη. Μπορείτε να ζήσετε μια εμπειρία γεμάτη ιστορικές και φυσικές ομορφιές με τις βόλτες σας κατά μήκος του καναλιού. Μπορείτε να επισκεφθείτε το υδάτινο κανάλι Ferhat χωρίς χρέωση.

5. Τζαμί Βαγιαζήτ

Ένα άλλο δωρεάν μέρος για να επισκεφθείτε στην Αμάσεια είναι το Τζαμί Βαγιαζήτ. Οθωμανός σουλτάνος ​​Β’. Αυτό το τζαμί, που χτίστηκε την περίοδο του Βαγιαζήτ, είναι σημαντικό ως ιστορικό κτήριο. Η υπέροχη αρχιτεκτονική και η διακόσμηση του τζαμιού συναρπάζουν τους επισκέπτες. Μπορείτε να επισκεφθείτε το τζαμί Bayezid χωρίς χρέωση.

6. Μουσείο Πριγκήπων

Το Μουσείο των Πριγκήπων δημιουργήθηκε με την αναστήλωση του σπιτιού όπου ζούσε ο πρίγκιπας Beyazıt, ένας από τους Οθωμανούς σουλτάνους, στην Αμάσεια και μετατρέποντάς το σε μουσείο. Στο μουσείο εκτίθενται πολλά έργα που ανήκουν στον τρόπο ζωής και τον πολιτισμό της οθωμανικής περιόδου. Το Μουσείο των Πριγκήπων είναι δωρεάν.

Μουσείο/Ορέν Τοποθεσία Διεύθυνση Τέλη Ημέρες επίσκεψης Amasya Archaeology Museum Hacılar Mahallesi, Müze Sk. No: 1, Amasya Merkez/Amasya Δωρεάν κάθε μέρα της εβδομάδας εκτός Τρίτης Hazeranlar Konağı Toprakkale Mahallesi, Hazeranlar Sk. No: 32, Amasya Center/Amasya Δωρεάν κάθε μέρα της εβδομάδας Yalıboyu Houses Περιοχή Yalıboyu, Amasya Center/Amasya Δωρεάν κάθε μέρα της εβδομάδας Αυτοκινητόδρομοι Ferhat Water Channel, Amasya Center/Amasya Δωρεάν κάθε μέρα της εβδομάδας Bayezid Mosque Ulucami District, Şehzadeler CD. No:3, Amasya Center/Amasya Δωρεάν κάθε μέρα της εβδομάδας, Princes Museum Ulucami District, Namazgah District, Amasya Center/Amasya Δωρεάν κάθε μέρα της εβδομάδας

Η Αμάσεια είναι μια συναρπαστική πόλη με τον πλούσιο πολιτισμό και την ιστορία της. Αυτά τα μουσεία και τα ερείπια, τα οποία μπορείτε να επισκεφτείτε δωρεάν, θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε καλύτερα την ιστορία και τον πολιτισμό της Αμάσειας. Θα πρέπει και εσείς να ζήσετε αυτή τη μοναδική εμπειρία εξερευνώντας την Amasya.

Η Αμάσεια είναι μια πόλη που βρίσκεται στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας της Τουρκίας, διάσημη για τις ιστορικές και φυσικές της ομορφιές. Το γεγονός ότι η Αμάσεια έχει φιλοξενήσει πολλούς πολιτισμούς σε όλη την ιστορία της αναδεικνύει τον πολιτιστικό της πλούτο και την ιστορική της υφή. Η Αμάσεια, η οποία είναι επίσης μια συναρπαστική πόλη με τις φυσικές της ομορφιές, προσφέρει στους επισκέπτες της πολλά μέρη που μπορούν να εξερευνηθούν δωρεάν.

Ιστορικοί χώροι

Η Αμάσεια τραβάει την προσοχή ως πόλη που κατάφερε να διατηρήσει την ιστορική της υφή. Τα ιστορικά μέρη της πόλης προσφέρουν μια μαγική ατμόσφαιρα στους επισκέπτες. Εδώ είναι μερικά ιστορικά μέρη της Αμάσειας που μπορείτε να επισκεφτείτε δωρεάν:

  • Κάστρο Αμάσειας: Στην κορυφή της πόλης, το Κάστρο της Αμάσειας είναι ένα κτήριο που χρονολογείται από τη Ρωμαϊκή περίοδο. Μπορείτε να παρακολουθήσετε την υπέροχη θέα της πόλης από εδώ.
  • Αρχοντικό Χαζερανλάρ: Αυτό το αρχοντικό, που κάποτε χρησιμοποιήθηκε κατά την Οθωμανική περίοδο, σήμερα λειτουργεί ως μουσείο. Θα σας συναρπάσει με την ιστορική του ατμόσφαιρα.
  • Amasya Houses: Η Αμάσεια είναι μια πόλη διάσημη για τα ιστορικά αρχοντικά και τα σπίτια της. Η ιστορική υφή των σπιτιών θα σας επιτρέψει να ταξιδέψετε στο παρελθόν της πόλης.
  • Μουσείο Tas Amasya Houses: Τα Tas Amasya Houses είναι ιστορικά σπίτια που έχουν αναστηλωθεί και μετατραπεί σε μουσείο. Αυτό το μουσείο είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να επισκεφθούν τα ιστορικά σπίτια της Αμάσειας.

ΦΥΣΙΚΕΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ

Η Αμάσεια είναι μια συναρπαστική πόλη με τις φυσικές της ομορφιές. Σε αυτή την πόλη όπου το πράσινο και το μπλε είναι συνυφασμένα, υπάρχουν πολλές φυσικές ομορφιές που μπορείτε να εξερευνήσετε δωρεάν:

  • Ποταμός Yeşilırmak: Ο ποταμός Yeşilırmak, που χωρίζει την Αμάσεια στα δύο, προσφέρει μια συναρπαστική θέα στην πόλη. Μπορείτε να κάνετε μια βόλτα ή να κάνετε ένα πικνίκ δίπλα στο ποτάμι.
  • Amasya Rock Tombs: Οι βραχώδεις τάφοι που περιβάλλουν την πόλη είναι σημεία όπου η ιστορία και η φύση της Amasya συνδυάζονται. Μπορείτε να επισκεφτείτε αυτούς τους βραχώδεις τάφους δωρεάν.
  • Κοιλάδα Göynüş: Η κοιλάδα Göynüş είναι ένα ιδανικό σημείο για όσους θέλουν να εξερευνήσουν τις φυσικές ομορφιές της Αμάσειας. Μπορείτε να απολαύσετε τη φύση περπατώντας στη μέση των δασών.
  • Καταρράκτης Suçıktı: Κοντά στην Αμάσεια, ο καταρράκτης Suçıktı μαγεύει τους επισκέπτες του με τα καθαρά νερά και τη φυσική ομορφιά του. Μπορείτε να πάτε στον καταρράκτη δωρεάν.

συμπέρασμα

Οι ιστορικές και φυσικές ομορφιές της Αμάσειας προσφέρουν πολλά μέρη που μπορείτε να εξερευνήσετε δωρεάν. Ενώ συναρπάζει τους επισκέπτες του με τα σπίτια, τους βραχώδεις τάφους και τα μουσεία που αντικατοπτρίζουν την ιστορική υφή της πόλης, χαρίζει γαλήνη και με τις φυσικές ομορφιές του όπου το πράσινο και το μπλε είναι συνυφασμένα. Επισκεπτόμενοι την Αμάσεια, μπορείτε να εξερευνήσετε αυτές τις ιστορικές και φυσικές ομορφιές δωρεάν και να ζήσετε μια αξέχαστη εμπειρία.

Διακοπές φιλικές προς τον προϋπολογισμό: Φτηνός ταξιδιωτικός οδηγός στην Αμάσεια, προσιτές επιλογές για διαμονή στην Αμάσεια, φθηνές και νόστιμες: Δοκιμάστε τις τοπικές γεύσεις της Αμάσειας, Διασκέδαση χωρίς να καταρρακώσετε τον προϋπολογισμό σας: Δωρεάν δραστηριότητες και φεστιβάλ της Αμάσειας, δωρεάν μουσεία για επίσκεψη στην Αμάσεια και ανακαλύψτε τα ερείπια, τις ιστορικές και φυσικές ομορφιές της Αμάσειας δωρεάν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *